More by RAU
© mimoa© mimoa© mimoa
More kindergarten projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More primary school projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More projects in Assen
© mimoa© mimoa© mimoa
More from RAU
© mimoa© mimoa© mimoa

Child Centre

Not rated yet
log in to rate!
RAU
 
location Assen
function kindergarten, primary school
contributed by RAU

The anthroposophical child centre De Es in Assen provides care and schooling for children from 0 to 12 years. The various functions of the building orientate towards the movement of the sun. Primary school classrooms to the east welcome the morning sun, in the south the rooms of the day-care centre profit from the afternoon sun and the after school child care centre on the west side receives the sun in late afternoon. Spaciously designed corridors in the primary school are interrupted by circular blank spaces in the ceiling, through which light falls from the roof to the ground floor – and heaven and earth become connected. In positioning, height and measurements the windows are adapted to the child’s age and the various pedagogical demands. In the day-care centre the windows are orientated towards the world inside, while the measurement of the windows in the after school care centre belongs to the world of the grown-ups.

 

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Child Centre
Address
Tuinstraat 1
Netherlands
http://www.vrijeschoolassen.nl
Project is not public!
Completion 2005
Floor area/size 2225 m2
Cost € 1878000,-
ArchitectRAU
services engineerGTI
services engineerSchreuder Groep
Client Kindercentrum De Es, Vrije School Assen
 
Project ID 1011
Latitude/Longitude 52°59'25N 06°34'43E
Contributed by RAU
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT