More by Broekbakema
© mimoa© mimoa© mimoa
More office projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More from Broekbakema
© mimoa© mimoa© mimoa

TGM Asten

2 ratings
log in to rate!
Broekbakema
 
location Asten
function office
contributed by Broekbakema

"Pavilion up above pasture land" - On the edge of the village of Asten, in the North Brabant Peel, TGM is building a new office and commercial complex on the site of a yet-to-be-developed high-grade business park. The site of TGM's new building - pasture land with wooded banks - forms the representative entrance to the terrain which lies beyond and is named after the former milk factory. Because of its location it forms the transition between the village and surrounding area and, therefore, also the transition between the small-scale buildings of the village and the large-scale development of the business park. The current characteristic pasture landscape with its wooded banks defines the image of the new building's architecture. The new two-storey office and business complex is designed as a transparent pavilion which, because it is somewhat raised up above the countryside, appears to float. The reed-fringed ditch surrounds the building, firmly embedding it in the location.

 

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
TGM Asten
Address
Schoolstraat 6
Netherlands
Project is not public!
Completion 12- 2006
Floor area/size 1114 m2
Architect, Landscape architectBroekbakema
building physics consultantDGMR
structural engineerWM5 Project Engineers B.V
Client Technisch Gevelbouw Management B.V.
 
Project ID 6386
Latitude/Longitude 51°24'23N 05°44'19E
Contributed by Broekbakema
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT