More by Onix
© mimoa© mimoa
More health care projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More greenhouse projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More projects in Noordwijk
© mimoa© mimoa© mimoa
More from Franks
© mimoa© mimoa© mimoa

Noordwijkertuin

1 rating
log in to rate!
Onix
 
location Noordwijk
function greenhouse, health care
contributed by Franks

This is an ensemble of 9 small buildings next to the dunes. The buildings are mostly situated around 2 courts; an animals court and a green court. 's Heeren Loo stimulates contact between its clients and visitors. That's why a bicycle and foot path passes through the two courts. Many clients suffer from a form of autism, which means that they experience their environment as fragments that they have to form into one coherent image. A very difficult task for them. That's the starting point for the architectural concept. The buildings are designed so that the visitor will experience only fragments of the buildings and the total is not experienced at a glance. Thus, the buildings are surprising in their appearance and embrace also an intimate public space. The materials in the buildings show the beauty and imperfection, just as the clients are beautiful in their 'imperfection'. Look for the odd and distorted shaped bricks in various colors and for the wooden poles in their basic form.

 

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Noordwijkertuin
Address
Hertenlaan 1
Netherlands
Project is public!
Opening hours Monday til Friday, during office hours.
How to get there? The buildings are situated on the grounds of health care institution 's Heeren Loo in Noordwijk. The main entrance is at the Zwarteweg 20. These buildings are at the most northern corner of the site, next to the dunes. There is a free entrance to the buildings, but be sure to drive carefully and slowly on your way up there.
This project is part of 3 guides Chicago by Ivuska
German by ningkoo
Noord Holland by Jan_Geisen
Make a guide yourself
Completion 10- 2010
Floor area/size 845 m2
Cost € 1435000,-
ArchitectOnix
acoustics consultantDGMR
structural engineerIngenieursbureau Wassenaar
landscape designerNiek Roozen landschapsarchitecten
technical engineerSchreuder Groep
contractorVan Egmond Bouw
Client 's Heeren Loo
 
Project ID 9996
Latitude/Longitude 52°13'39N 04°25'33E
Contributed by Franks
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT