More by RAU
© mimoa© mimoa© mimoa
More secondary school projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More projects in Zutphen
© mimoa© mimoa
More from RAU
© mimoa© mimoa© mimoa

Steiner School

1 rating
log in to rate!
RAU
 
location Zutphen
function secondary school
contributed by RAU

Sharp corners, contrasting styles and materials characterise the new building for the higher classes of the Steiner school ‘De Berkel’ in Zutphen. The contemporary and precocious style of the building reflects its users: young people between the age of 12 and 18. The layout is clear: three dynamically styled pavilions incorporating classrooms are arranged freely on the north side of an amorpheus central area. On the south side, a multifunctional theatre hall and gymnasium form the heart of the building. This out fits in well with the philosophy behind the type of education given in the school. ’The pavilion structure represents our desire for openness’, as well as the ‘open’ structure, the building differs from the usual style and materials preferred in anthroposophic circles in its design and charisma. Sharp corners determine the character, in contradiction to the traditional blunt corners. The façade covering is made from a modern material, zinc, instead of more traditional copper.

 

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Steiner School
Address
Weerdslag 14a
Netherlands
http://www.berkelvo.nl/
Project is not public!
Opening hours To visit the school, contact them first: administratie@vrijeschooldeberkel.nl or call + 31 (0) 575-538720
Completion 2000
Floor area/size 5500 m2
Cost € 2780000,-
ArchitectRAU
Client Steiner School De Berkel
 
Project ID 1657
Latitude/Longitude 52°07'40N 06°11'43E
Contributed by RAU
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT