Atrium House

1 rating
log in to rate!
Fran Silvestre Arquitectos, Alfaro Hofmann, Pedro Vicente López López
 
location Godella
function private house
contributed by FranSilvestreArquitectos

A House in a urban area, near Valencia, parts of the desire to maximize the feeling of spaciousness. Two strategies are used. The principal is to release the largest possible in the middle of the site allowing you to enjoy a private space with a height and volume incalculable. It enhances the perimeter of contact with the outside housing, land and housing understood as a continuum. On the other hand uses the existing slope to the ravine next to illuminate the basement, which enables you to host the program. The building is developed along the southern and western boundaries of the parcel, which together with the elements of urbanization of the site, form a kind of atrium, whose diagonal flight to a distant vision of the Sierra Calderona. Access is accompanied by the south façade to find the point of intersection. At this point of view inside the distributor is located next to the stairs and the kitchen form the backbone of the operation of housing.

 

RSS
(3)
Comments
http://www.fransilvestrearquitectos.com/Proyectos/066%20casa%20del%20atrio/fotos.php
Valencia, Spain 28-Jul-11

Valencia, Spain 28-Jul-11
http://www.youtube.com/watch?v=SKHYjGUlbzs
Valencia, Spain 28-Jul-11
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Atrium House
Address
Soguers 2
Spain
Project is not public!
Completion 1- 2009
Floor area/size 785 m2
Cost € 1350000,-
Main designer, ArchitectFran Silvestre Arquitectos
Interior architectAlfaro Hofmann
ArchitectPedro Vicente López López
structural engineerDavid Gallardo Llopis
 
Project ID 8533
Latitude/Longitude 39°31'42N 00°24'54W
Contributed by FranSilvestreArquitectos
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT