More by Casa Solo Arquitectos
© mimoa© mimoa
More hospital projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More from rpernas
© mimoa© mimoa

Los Arcos del Mar Menor University Hospital

2 ratings
log in to rate!
Casa Solo Arquitectos
 
location San Javier
function hospital
contributed by rpernas

The main façade, looking south, has two of the building's main innovations: a brise-soleil protecting the administration departments, designed with transparent photovoltaic cell panels, and a led's information panel 120 m. long (the longest in Europe, so far) which penetrates into the main hall, allowing to participate from its messages also inside the building. The implantation of the building follows the SE-NW axis of the plot. There are two levels of access to the building, with a floor between them. The hospital is laid out on four floors (ground+3), with the two highest (second and third) occupied by the inpatient units together with outpatient areas and consulting rooms and department offices. This layout (which is unusual in its sitting of outpatient services) enables of all each department's patient care and work areas to be grouped together, optimizing staff effectiveness and minimizing circulation.

 

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Los Arcos del Mar Menor University Hospital
Address
Paraje Torre Octavio 54
Spain
Project is public!
How to get there? Is the reference public hospital of the Mar Menor area in Murcia.
This project is part of 1 guide CASA Sólo Hospitals by rpernas
Make a guide yourself
Completion 8- 2010
Floor area/size 61352 m2
Cost € 63320308,-
ArchitectCasa Solo Arquitectos
services engineerJG Ingenieros
structural engineerNB 35 Ingenieros
Client GISCARMSA & SAU
 
Project ID 9482
Latitude/Longitude 37°49'08N 00°51'37W
Contributed by rpernas
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT